martes, 30 de septiembre de 2014

Els gossos podran accedir al metro a partir de l’1 d’octubre

Entra en vigor la nova ordenança municipal de protecció, tinença i venda d’animals.

A partir del dimecres 1 d’octubre de 2014 els gossos podran accedir al metro de Barcelona, això si, amb certes limitacions. Anteriorment els gossos grans i mitjans només podien viatjar als Ferrocarrils de la Generalitat i RENFE. Al metro només podien anar-hi els petits en una caixa i els gossos d’assistència.

Demà es començarà a aplicar la nova ordenança municipal de protecció, tinença i venda d’animals(http://w1.bcn.cat/adopta/sites/default/files/Ordenan%C3%A7a%20municipal%20de%20protecci%C3%B3%2C%20tinen%C3%A7a%20i%20venda%20d%27animals%20de%20Barcelona.pdf)  que es va aprovar al juliol i que substitueix la que estava en vigor des del 2003. Aquesta nova ordenança té certes limitacions ja que la mesura no ha estat ben acceptada per tota la societat. D’aquesta manera, els usuaris que vulguin anar amb el seu gos al metro, hauran de tenir presentes les següents directrius:

  • Els gossos no podran accedir al metro en horaris de màxima afluència, és a dir, de 7-9.30h del matí i de 17-19h de la tarda dels dies feiners. Durant la resta d’hores i el període d’estiu (del 24 de juny a l’11 de setembre) podran accedir-hi sense cap limitació horària.
  • Els responsables del metro podran restringir l’accés dels gossos en moments puntuals de grans aglomeracions i per qüestions de seguretat.

  • Tots els gossos que accedeixin al metro hauran de portar el xip identificatiu i estar inscrits al cens municipal. Hauran d’anar lligats i amb morrió.

  • Només es podrà portar un gos per persona i aquesta es farà responsable si el gos causa danys o perjudicis. Les persones que el portin hauran de dur la llicència i la certificació acreditativa d'inscripció del gos al registre municipal.
 
Si l’usuari no respecta les normes, pot cometre una infracció lleu o greu. Consulta la informació sobre les infraccions (http://www.tmb.cat/ca/informacio-infraccions)  

Una dona entra amb el seu gos al metro // Font: El Periódico



Arnau Vilanova Alcón

No hay comentarios:

Publicar un comentario