martes, 4 de noviembre de 2014

L’SpaceShipTwo s’estavella en una de les últimes proves abans de fer viatges oficials a l’espai

Arnau Vilanova I Barcelona
04/11/2014

El passat 31 d’octubre l’SpaceShipTwo, un avió de l’empresa Virgin Galactic destinat a fer viatges turístics a l’espai, es va estavellar durant un vol de proves a Mojay, California. Segons la investigació posterior a l’accident, el sistema 'feathering' de reentrada, que és el que ajuda a la nau a descendir,  es va desplegar abans d’hora i això va provocar que la nau caigués en picat.


Restes de la nau espacial accidentada // The Guardian

Els investigadors van recuperar els tancs de combustible i el motor intactes, fets que demostren que no hi va haver cap explosió. L’accident es va saldar amb la mort del copilot de la nau, Michael Alsbury, de 39 anys, però el pilot, Peter Siebold, de 43 anys, va poder salvar la vida ja que va poder ejectar-se de la nau abans que aquesta caigués. Els equips de rescat el van trobar amb ferides greus i actualment està ingressat a l’hospital en estat estable.

Sir Richard Branson, president de Virgin Galactic, va convocar una roda de premsa per calmar els ànims i va assegurar que malgrat l’accident, el seu projecte dels viatges turístics a l’espai segueix en peu, i que faran les investigacions pertinents per “poder millorar la seguretat i seguir endavant junts”.

Un nou repte

Després d’una dècada de proves, Virgin Galactic estava a punt d’iniciar el primer vol comercial, fet que haurà d’esperar a que es resolguin tots els dubtes de l’accident. Aquest viatge a l’espai suposaria un avenç en el món de l’aviació i faria realitat quelcom que estava a la imaginació d’alguns al començar el segle.  


Història recent de la carrera espacial // Elaboració Pròpia

No hay comentarios:

Publicar un comentario