martes, 4 de noviembre de 2014

Mas no atura 9N per garantir el "dret d'expressió" dels catalans

Júlia Diaz- Barcelona - 4/11/2014

El Govern ha anunciat que mantindrà la consulta participativa del 9N malgrat l’ordre de suspensió d’aquesta per part del Tribunal Constitucional A més, ha convocat una reunió del Pacte Nacional pel Dret a Decidir per a parlar dels passos que es seguiran per la convocatòria de diumenge.


Butlleta de vot. Font: ara.cat

Així ho ha anunciat el conseller i portaveu de la Generalitat, Francesc Homs, aquesta tarda, després de la reunió del consell executiu per planificar el que el govern de Mas ha de fer davant la resolució de la demanda del govern espanyol per part del Tribunal Constitucional. Aquest, anunciava aquest matí, la suspensió de tots els actes i activitats relacionats amb la consulta planificada per aquest cap de setmana.

La resolució del constitucional atempta contra la llibertat d'expressió 

El conseller també ha anunciat que el govern català presentarà una demanda contra el govern de Rajoy davant del Tribunal Constitucional ja que creu que aquest “atempta contra el dret de la llibertat d'expressió, la llibertat de manifestació i la llibertat ideològica". El govern espanyol va denunciar el procés participatiu el passat 31 d’Octubre al·legant que aquesta consulta és un referèndum encobert, activitat que no és competència de les comunitats autònomes sinó del govern central. 

El Tribunal Constitucional ha optat per demanar a Mas la suspensió de la consulta, però no ha advertit al president que aquesta resolució és de caràcter obligatori, segons marca la Constitució Espanyola, tal com el govern central demanava que es fes en el seu recurs.

No hay comentarios:

Publicar un comentario